Hei! jeg heter Bente!

Jeg er daglig leder i Rettighetshjelpen, og her skal jeg fortelle litt om hvem jeg er ..

min historie – og historien om rettighetshjelpen

Jeg begynner å bli en kvinne med mye erfaring og kunnskap. Og når noen sier det, så sier en samtidig at en begynner å bli litt gammel. Og det er ingen unntak for meg. Jeg er blitt 60 år, og føler meg som 45-50 eller noe deromkring. Mitt liv sålangt har inneholdt mange spennende, lærerike og interessante tidsepoker og erfaringer – på godt og vondt. Jeg er ikke en av dem som har gått rundt uten å fått en skramme.

Jeg er utdannet sosionom, men har ikke alltid vært det. De første 10 årene av mitt yrkesaktive liv, så jobbet jeg som toller. Og det var også  interessant, lærerikt og spennende for en 20 åring. Men jeg ville ettervert heller jobbe med mennesker, og i 2002 så var jeg ferdig med min sosionomutdannelse.

Jeg er nok en av dem som har vært ustabil i arbeidslivet- og har nok surfet mye rundt for å finne  den perfekte jobb.  Stabile jobber ble fort kjedelige for meg , og jeg kjente en frykt for å bli «kommunalisert» – som en fugl som var innesperret i et bur.  Jeg trengte utfordringer og hadde et ønske om å begynne for meg selv.  Jeg begynte derfor dette «jobber-for-meg-selv» prosjektet allerede i  2001 med navnet Endringsagenten, men byttet navnet til Rettighetshjelpen i 2004.

Men selvfølgelig – hverken min egen lommebok eller familieøkonomien var enig med meg.  Så firmaet ble lagt på is, men drømmen var der hele tiden..

I 2004 fikk jeg jobb på Sørlandets Sykehus, Distriktpsykiatrisk senter(DPS) i Grimstad,   og jobbet som terapeut frem til 2011. En jobb som jeg trivdes svært godt i, tross mine alltid tilstedeværende drømmer.

Men i 2011 var det nok, og jeg sa opp denne jobbe for  begynte for meg selv igjen. Likevel tok jeg en pause fra i perioden 2013-2014, da jeg hadde et vikariat i  Lillesand som ruskonsulent og miljøterapeut i Birkeland.

Men i 2014 var det slutt med å være ansatt i det offentlige. Og jeg har siden den tiden jobbet med mine prosjekter i Rettighetshjelpen.

Og her er jeg fremdeles. Den store gullåren har latt vente på seg, men jeg jobber sakte men sikkert fremover og mot en fremtid som har mer penger i vente enn det jeg har nå..  

For mitt største ønske er å lykkes med min drøm.

les mer om rettighetshjelpen her

Hvis du trykker på bildet kommer du til informasjonsiden til Rettighetshjelpen: Der står det med om firmaet.

 

 

Her er min CV

Hvis du fremdeles er nysjerrig, kan du finne min CV her

Hvem er jeg privat

Det er mange som spør om hvem jeg egentlig er som privatperson. Derfor skal jeg presentere meg selv for deg som leser dette, slik at du kan kjenne meg litt bedre om du ønsker det. Mitt navn er altså Bente, og jeg er nå blitt 60 år, har 5 barnebarn og 3 kjekke barn. Jeg har vært gift med min Steinar i alle år . Helt siden 1979. Han er min trygge klippe i solskinnsdager og i uvær..

Jeg er entusiastisk, aktiv og energisk dame.Har stort sett godt humør det meste av tiden, men kan samtidig si klart å tydelig ifra slik at det ikke er til å misforståes. Sånn har jeg vært hele livet og har ikke tenkt å slutte med det enda. Jeg er som et solcellepanel: jeg blir ladet opp av varme, hyggelige mennesker og spennende utfordringer rundt meg. Mye av dette handler om de valgene jeg har gjort- de gode og de dårlige valgene og de erfaringene dette fører med seg. Jeg velger å fokusere på de gode valgene og på de gode menneskene rundt meg . Jeg gidder ikke å bruke for mye energi på de mennesker som ikke vil meg vel, eller som er energitappende mennesker eller situasjoner. For de har også vært i mitt liv- og noen er der fremdeles. Men livet er kort og jeg velger å bruke tiden på det som gir meg inspirasjon og glede.

Jeg kjører også motorsykkel – en Harley Sportster 09 modell. Det har jeg gjort i mange år, og elsker den friheten det fører med seg. Jeg er ikke medlem av noen klubber og liker best å kjøre alene eller sammen med min mann og noen venner. Men siden vi har en hund- boxer- så liker vi å ta han også med på våre ferieturer, og har derfor også en bobil. Vi trives godt alle sammen i denne hytten-på-hjul.

Jeg har også et brennende politisk engasjement , og er en stor tilhenger av velferdssamfunnet som jeg mener er tidenes beste «oppfinnelse». Det gir et samfunn ro nok til å stabilisere seg  og til å vokse.

Siden jeg har vært og er sosionom og har jobbet med mennesker det meste av livet mitt, har jeg også kommet i kontakt med mange av dem som faller utenfor vårt velferdssamfunn. De som ikke fikk den hjelpen de trengte enten om det er på NAV, i helseforetak, hos legene eller i nærbutikken. De mennesker som blir skilt ut fordi de er annerledes på en eller annen måte. Og DET er ikke et velferdssamfunn verdig!

Det var på denne bakgrunnen at jeg tidlig valgte å starte opp Rettighetshjelpen. Dette er mitt bidrag til å fokusere på velferdsstaten og innbyggernes rettigheter og vårt velferdsamfunn på forskjellige måter, enten det er ved blogginnlegg, podcaster eller videoblogger, eller om det er i forbindelse med samtaler eller kurs.

Urettferdighet hjelper ingen. Rettferdig fordeling hjelper alle.

Share This