Om meg

Les litt mer om meg, min jobberfaring og utdannelse. Og hvorfor jeg startet opp Rettighetshjelpen i sin tid.. 

min historie

Mitt navn er Bente Bakken Rasmussen, og i dette øyeblikket som jeg skriver dette ( 1 januar 2020) så er jeg i ferd med å bli 62 år. Det er en ganske anseelig alder, men gleden og nysgjerrigheten til  livet er alltid tilstede. Jeg akter ikke å legge inn årene, ta det me ro, pensjonere meg eller roe meg ned – tvert i mot, tryggheten og erfaringen gjør at jeg puster mer lettet ut og går løs på nye oppgaver med en annen styrke. 

Rettighetshjelpen er min drøm og “forretningsbaby”. Jeg er utdannet sosionom og har en mastergrad i offentlig ledelse og administrasjon, og har i mitt arbeid både i det offentlige og private jobbet mye med marginaliserte grupper. I mine øyner har alle krav på lik behandling og lik tilgang til vårt unike velferdssystem. Det er ikke alltid at dette skjer, dessverre, og makta rår her som alltid ellers. 

Men vi har egentlig et unikt velferdssystem som er basert på universalismen – det vi si at alle innbyggere i dette landet skal nyte godt av de rettigheter og muligheter vi har.  Velferdssamfunnet er etter min mening en stort stykke ingeniørkunst -som har blitt bygd opp bit for bit gjennom de forrige 120 år. Dette vil jeg snakke mer om i artikler og podcaster.  Både vi og de kommende generasjoner må være forsiktig slik at  vi tar vare på dette unike byggverket.  Vi vet alle hva som vil bli konsekvensene hvis fattigdom og arbeidsledighet rammer de fleste. 

Som kanskje noen forstår, så er jeg svært velferdspolitisk interessert og jobber for å opprettholde et likhetssamfunn – ikke et samfunn der rettigheter og muligheter er basert på egne eller foreldrenes lommebok, men et samfunn som er basert på en felleskaptanke.  Selv om levestandarden er blitt høy her i Norge, er det allikevel mange som sliter og som vi som storsamfunn må ta vare på. Det er et samfunns oppgave. Å sørge for sine innbyggere. 

Som person er jeg begeistret og engasjert i det meste, men erfaring og klokskap har fortalt meg at jeg ikke kan rekke over alt. Men det hindrer meg ikke fra å være inspirert og aktiv på interesseområdene mine. 

Jeg er ellers omgitt av en flott og fantastisk familie, og har 5 barnebarn som jeg elsker over altpå denne jord, og og godt nettverk rundt meg, både personlig, profesjonelt og faglig som jeg setter utrolig stor pris på. 

Av interesse liker jeg å kjøre motorsykkel – Harley og cruiser rundt her og der i sommermånedene. Vi har også bobil og denne tar også mye av fritiden vår. 

Rettighetshjelpen og Grundersupport er mine arbeidsoppgaver nå. Men for de av dere som tror at jeg sitter å skriver det meste av tiden, er dette feil. Jeg jobber mye ute i felten: ikke minst som verge. Jeg er verge for 20 stykker, og dette medfører en del praktisk og administrativt arbeid.  Ellers skriver jeg mye og jobber med å få ferdigstilt kurs som jeg skal ha online. Se under kurser og webinarer. 

 For de av dere som ønsker å se mer av min erfaring og utdannelse kan du gå videre å lese mer.

 

Bente Bakken Rasmussen

Ditt tittel kommer her

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.